De mulige forældre i Kolding

At min tip 3 oldefar er født i Kolding finder jeg nok aldrig ud af. Men hvis man skulle give sig til at søge efter en mulig familie,  skal man lede efter en far der hedder Jens. 

For det første at han er født i Kolding by, for det andet at han sandsynligvis har fået sit tilnavn i en anden militær afdeling og for det tredje at denne afdeling var det rytter regiment der på den tid var tilknyttet Antvorskov rytterdistrikt. 

Tilknytningen til Kolding by:

Jeg har derfor forsøgt at finde Anders Jensens mulige forældre i Kolding.  Som jeg kommer til senere, er kolding på den tid ikke nogen stor by og i kirkebogen for   …….  sogn finder jeg kun en mulig kandidat.

Kolding er på den tid hvor Anders Jensen bliver født, ikke nogen stor by.

I kirke bogen finder man i november 1724 en dåb hvor en Jens Andersen
bærer sin søn til dåben og giver han navnet Anders (sikkert efter bedst faderen).

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kolding er på den tid hvor Anders Jensen bliver født, ikke nogen stor by. I kirke bogen finder man i november 1724 en dåb hvor en Jens Andersen bærer sin søn til dåben og giver han navnet Anders (sikkert efter bedst faderen).

Har får som skikken er, sin fars fornavn som sit efternavn. Jense’s søn.

Hvorvidt jeg har fundet den rigtige Anders Jensen er som nævnt slet ikke sikkert men Kolding er ikke nogen stor by på dette tidspunkt. Som eksempel kan nævnes at byen 11 år senere, i 1735, kun består af 271 familier (plus det løse). Der findes tilfældigvis en tidlig form for folketælling fra Kolding. Det er et lille skrift der beskriver byen og dens beboere i 1735.

På det tidspunkt ville min tip 3 oldefr ha’ været omkring 11 år gammel. Det er nok til at han har haft noget at lave – måske som gåse dreng eller noget andet passende.

Der kan jeg kun finde en Jens Andsersen – altså en mulig far til Anders Jensen. Hans erhverv er feldbereder, som er en form for  garver der kun beskæftiger sig med garvning af skind og overlader lædergarvning til andre.

Hvis jeg graver lidt i en anden kilde, en navnefortegnelse for St. Nokolaj sogn i Kolding – fra 1700 årene, der oplister viede og begravede kan jeg kun finde et forældre par der passer.  Denne navneliste for Kolding by’s tidlige indbyggere fortæller at Jens Andersen (feldbereder)  bliver gift i 1712 og at han begraves 27 Okt. 1751.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.